Naar Overzicht Het Huis | Kamers | Tuin | Omgeving | Tarieven | Route | Contact | Links


Omgeving:

Le Trion

Voor mensen die graag tot rust komen is Maison Le Trion dé plek om in stilte weg te dromen van de schoonheid van de natuur. In de omgeving van het huis kunnen wandelaars met volle teugen genieten van de uitgestrekte weilanden, wijngaarden en bossen. De glooiende baantjes en pittoreske dorpjes houden de sportieve fietsliefhebber uren zoet en ook mountainbikers kunnen kilometerslang hun weg banen door de prachtige natuur. Verder biedt de streek rond La Vineuse nog talrijke andere sportieve activiteiten zoals paardrijden of rotsbeklimming en op 9 km afstand bevindt zich een ruim openluchtzwembad.

La Vineuse

La Vineuse situeert zich in het zuiden van de Bourgogne, een bosrijk gebied dat vooral door glooiende heuvels wordt gekenmerkt. De streek omvat een gevarieerde waaier landschappen met zeer eigen karakteristieken, zoals de Morvan, Mâconnais, Charollais en La Côte. Sinds de Gallo-Romeinse tijd wordt Bourgondië beschouwd als een gastronomisch paradijs. Deze streek dankt zijn grote bekendheid vooral aan wijnen van topkwaliteit, met namen die vrijwel alle tot de aristocratie van de Europese wijnen worden gerekend.

Cluny

Cluny, nauwelijks tien kilometer van La Vineuse verwijderd, vormde met zijn indrukwekkende abdij ooit het spirituele centrum van de Westerse wereld. De grotendeels verwoeste abdij oefent nog steeds een sterke aantrekkingskracht uit op cultuurminnaars. Eveneens zijn nabij gelegen steden, dorpen of abdijen zoals Tournus, Berzé-la-Ville, Paray-le-Monial, Charlieu, Autun, Saulieu, Vézelay en Fontenay, stuk voor stuk hoogtepunten van de Romaanse kunst. Verder zijn een aantal grotere steden met een ruim cultureel aanbod als Dijon, Beaune en Lyon vanuit Le Trion makkelijk te bereiken.


MassyDe En Fr